Afgeleverde containers

22-06-2020

De laatste tijd weer vele containers verbouwd en afgeleverd. Ramen, deuren, luiken in wanden gemaakt. Containers geïsoleerd. Nieuwe vloer in container etc. Hieronder een paar foto’s ter illustratie.

Container geïsoleerd en voorzien van kraanrail

Afbeelding 1 van 11

Bevestigingsrail aan de wanden.

UV kap voor blue berries

20-04-2020

Deze UV kap is voorzien van 30 UV XL modules. De kap wordt op een MAF sorteermachine geplaatst. Met deze kap worden blauwe bessen (blue berries) ontdaan van schimmels en bacteriën .

Weefselkweeklijn Roselily

05-12-2014

Lelie weefselkweek verwerken. Lof wordt afgemaaid. Wortels worden afgezaagd. Daarna met de hand verwerkt.

Gaasbakkenkantelaar

14-07-2014

Een filmpje over het afstapelen en legen van gaasbakken met bloembollen.

Juni-14 Mobilisatie Bluestream op de Strill Server

22-06-2014

Van Bluestream heeft VDR de opdracht gekregen om diverse constructies te maken voor een offshore operatie. In deze operatie moest een 114 meter lange kabel worden vervangen op de bodem van de Noordzee.

SAMSUNG CSC

Voor dit project heeft VDR een eigen chute ontworpen die voor een bepaalde periode kan worden gehuurd. Deze chute moest ervoor zorgen dat de kabel netjes van boord af werd begeleid, de zee in.

Naast het maken van de chute en de diverse constructies, heeft VDR ook zorg gedragen van de mobilisatie hiervan.

Het schip waarop de mobilisatie plaats heeft gevonden is de Strill Server. Dit schip is in 2014 gebouwd in Noorwegen. Voor de Strill Server is dit het eerste project sinds de nieuwbouw.

Mei-14 Order en mobilisatie: Orange Marine

SAMSUNG CSC

Van het Franse telecombedrijf Orange Marine heeft VDR in de maand Mei een order ontvangen voor het produceren van een cable chute, carrousel en een gooseneck.

VDR heeft naast de productie, ook de mobilisatie geregeld hiervoor. De constructies werden geplaatst op de COASTAL CHARIOT van Acta Marine uit Den helder.

Klik hier voor meer foto’s.

Een artikel uit de offshore visie (nr. 1 – 2014 – jaargang 31)

09-05-2014

VDR OFFSHORE SERVICES VEROVERT SECTOR

Offshore visie 1.1 2014

Zelden maakte een metaalbedrijf zo’n flitsende omschakeling naar een geheel nieuw werkgebied. Van het ontwerpen en bouwen van machines voor de bloembollensector naar een prominente rol als dienstverlener voor reders die met supportschepen in de olie- en gasindustrie, baggerij en windenergiesector offshore actief zijn. Het overkwam Edwin van Dijk (46), directeur van VDR Offshore Services uit Anna Paulowna. Een plaats die niet alleen midden in het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld, maar ook op een steenworp afstand van offshorehaven Den Helder ligt.

Edwin van Dijk staat sinds 1 januari 2012 alleen aan het roer van VDR Offshore Services. “Ons metaalbedrijf is in oktober 1995 door Peter Ruijgrok en mijn vader Wil van Dijk in Callantsoog opgericht en zij gaven het de naam VDR, wat staat voor Van Dijk Ruijgrok. In het begin ontwierpen en bouwden zij uitsluitend machines en materieel voor de bollenstreek in de Kop van Noord-Holland. Verder legden zij zich toe op de productie van goederenliften.

De zaken gingen zo goed dat al snel naar een groter pand moest worden omgezien. In 1998 werd dan ook verhuisd naar onze huidige locatie op industrieterrein Kruiswijk in Anna Paulowna.” Edwin ging in 1996 deel uitmaken van de directie van het bedrijf. Toen op een gegeven moment de activiteiten in de bloembollensector

drastisch begonnen terug te lopen, besloot hij het in 2008 over een geheel andere boeg te gooien. Een plek zien te veroveren in de goed florerende offshoresector werd zijn missie. Dankzij zijn grote inzet en doorzettingsvermogen slaagde hij er al snel in hier vaste voet aan de grond te krijgen. “Waren we in de bloembollensector actief gebleven dan hadden we nog maar enkele mensen een baan kunnen bieden. Nu hebben we iedere dag twintig man aan het werk.”

Offshore visie 1.2 2014

Mobilisaties

Als eerste klopten de Helderse scheepsagenturen DHSS, SeaMar en Peterson, rederij Vroon Offshore Services en duikbedrijf Bluestream bij hem aan om op de schepen die Den Helder aandeden reparatie-, modificatie-,onderhouds- en constructiewerk te komen uitvoeren. Nu is het bedrijf in alle Nederlandse zeehavens actief, alsmede in België en Duitsland. Edwin vervolgt: “Wij doen heel veel werk op schepen van offshorereders, duikbedrijven en baggermaatschappijen die moeten mobiliseren voor een nieuw project. Ook dit jaar konden we een vliegende start maken met de mobilisatie in Den Helder van het duikondersteuningsvaartuig VOS Satisfaction. Hierop installeerden we onder andere een A-frame. Vervolgens werden we ingeschakeld bij de mobilisatie van de VOS Shelter voordat dit vaartuig voor VSMC aan de slag zou gaan. Hiervoor moesten we ook nog binnen twee dagen een groot stalen frame construeren en aan boord installeren. Onze allereerste mobilisatie deden we zo’n zes jaar geleden in opdracht van het Helderse duikbedrijf Bluestream op de Oil Express van vroon Offshore Services.” deze rederij is nu één van de grotere klanten van VDR, waarvoor geregeld werk wordt verzet op bevoorradings-, duikondersteunings- en safety/ standbyvaartuigen. Maar ook Boskalis klopt regelmatig bij het metaalbedrijf aan voor mobilisatieprojecten. veel van dit werk komt via scheepsagent DHSS bij het metaalbedrijf binnen. Maar ook andere rederijen uit den Helder, zoals GloMar Shipmanagement en Acta Marine, weten VDR ondertussen goed te vinden. En via Peterson den Helder worden veel opdrachten uitgevoerd op de vloot bevoorraders die onder de vlag van de Southern North Sea (SNS) Pool vanuit den Helder opereren.

 

Duikschepen

Een grote opdracht, die het bedrijf begin vorig jaar zo’n twee maanden werk opleverde, betrof modificatiewerk op het duikondersteuningsvaartuig Seamar Splendid. “Om aan boord van dit schip meer ruimte te creëren, moesten we eerst de cementtanks die onderdeks stonden plus al het leidingwerk onderen bovendeks verwijderen. Vervolgens werden door ons een nieuwe vloer, een dekluik, trappen en een toegangsdeur gemaakt en geïnstalleerd. Ook plaatsten we aan dek een kraanfundatie.”

Verder is de afgelopen jaren ook veel constructiewerk verricht op de dsv’s Rockwater 1, EDT Protea, Constructor, Seven Atlantic, Toisa Polaris, Normand Mermaid en op surveyvaartuigen van Fugro. “Nu zijn we regelmatig aan het werk op de dsv Stril Explorer, waarmee Bluestream alweer enige tijd actief is. En onlangs zijn door ons nog diverse deuren gemaakt voor de dsv’s VOS Sweet en VOS Shine. Hier kwam overigens ook nog een spoedklus voor DEME tussendoor. voor dit baggerbedrijf moesten we in enkele dagen tijd een aantal kabelgeleiders fabriceren en in Oostende afleveren. Maar dit vind ik nu juist het leuke aan het werken in deze sector. Het meeste werk komt onverwachts binnen. Om deze reden zijn we 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en inzetbaar, kunnen we snel schakelen, proberen we nooit ‘nee’ te verkopen en gaan we altijd door tot de klus is geklaard. Hierbij weet ik mij gesteund door een gemotiveerd team van mensen die je alles kunt vragen. Mijn jongens vinden het werk in deze sector ook heel aantrekkelijk. En zij stoppen eigenlijk nooit.”

Offshore visie 1.3 2014

Specials

Het metaalbedrijf is ook kind aan huis bij trainingsinstituut DHTC in den Helder. Edwin zegt hierover: “Op het terrein van DHTC op bedrijventerrein Kooypunt hebben we met gebruikmaking van containers een heel brandoefencentrum gebouwd. verder is vorig jaar door ons een natuurgetrouwe replica gebouwd van een offshorehelikopter die ondertussen als brandoefenhelikopter wordt gebruikt. En zojuist hebben we van Bluestream een opdracht gekregen om een aantal ROV-containers af te bouwen en met onder andere een winch en een kraan in te richten. dankzij de vele opdrachten uit de offshoresector, hebben we zelf flink kunnen investeren in de aanschaf van een CNC plasmasnijmachine, speciale lasapparatuur en stroomgeneratoren.

Ook hebben we ons wagenpark verder uitgebreid met onder andere aanhangwagens. Ons werk is op dit moment voor 90 tot 95 procent afkomstig uit de offshoresector en zoals het er nu naar uitziet, wordt 2014 net zo’n hectisch jaar als 2013, wat voor ons een topjaar is geweest.” dat de omschakeling naar de offshoresector en de hieropvolgende snelle groei ook lokaal niet onopgemerkt is gebleven, blijkt uit de recente nominatie tot Ondernemer van het jaar. “deze prijs is helaas aan onze neus voorbijgegaan, maar de nominatie op zich vind ik al een hele eer en heeft ons in de Kop van Noord- Holland veel positieve publiciteit opgeleverd”. Edwin van dijk is van plan om later dit jaar in Amsterdam zijn bedrijf te presenteren op de vakbeurs Offshore Energy 2014.